این روزها کارشناسان تغذیه هم درباره نحوه مصرف روغنهای مایع اتفاق نظر ندارند. یک کارشناس میگوید برخی روغنهای مایع برای سرخکردن مناسب بوده و حتی اگر روی بستهبندی آن عبارت «مخصوص سرخکردن» قید نشده باشد باز هم میتوان با آن غذا را سرخ کرد، اما متخصص دیگر این دیدگاه را نفی و اظهار میکند تمام روغنهای مایع به دلیل نقطه ذوب و دود پایین در برابر حرارت بالا سمی شده و تنها برای افزودن به سالاد، پلو و خورش مناسب است، اما پرسش اصلی این است که در میان انواع روغنهای مایع خوراکی کدامیک در اثر حرارت بالا، آسیب کمتری دیده و مزیت بارز هر کدام در چیست؟
روغن کنجد به نسبت روغن زیتون و روغن ذرت دارای نقطه دود بالاتری است. از آنجایی که نقطه دود روغن کنجد 220 درجه است برای سرخ کردنهای با حرارتهای پایین و با مدت زمان کوتاه مناسب است.
نقطه دود برای روغن های خوراکی، دمايي است كه در آن روغن به گازهاي قابل رؤيت و بخارات تجزيه ميشود. اين نقطه به دليل بوهاي نامطلوبي كه آزاد ميكند و همچنين تأثير نامطلوبي كه بر طعم و رنگ و از همه مهمتر بر #سلامت روغن ميگذارد، بسيار قابل توجه است. هرچه نقطه دود بالاتر باشد، كيفيت روغن سرخكردني بيشتر خواهد بود (به ويژه در دماهاي بالاي ۲۰۰ درجه).
در روش #روغن_گیری_در_حضور_مشتری به دلیل اینکه لرت یا همان کنجاله کنجد از روغن جدا و تصفیه نمیشود، نقطه دود روغن را پایین آورده و تحمل روغن در برابر حرارت را کاهش میدهد. بنابراین توصیه ما این است که حتما از #روغن_ارده_کنجد تسویه شده استفاده کنید.
طبق آزمایشهایی که توسط #دانشکده_فیتوشیمی(گیاهان_دارویی) #دانشگاه_شهیدبهشتی صورت گرفته است، نقطه دود روغن ارده کنجد ۲۲۰ درجه سانتی گراد می باشد. یعنی روغن ارده کنجد مرغوب در ردیف #روغن_های_قابل_سرخکردن_کوتاه_مدت قرار میگیرد. لذا توصیه میکنیم از روغن ارده کنجد برای سرخکردن های کوتاه مدت و #پخت_و_پز با خیالی راحت استفاده کنید.
پ.ن۱: هرچه تعداد دفعات سرخ کردن با روغن بیشتر شود، نقطه دود آن پایین تر می آید.
پ.ن۲: روغنها در هنگام دود کردن به عناصر #سرطانزا تجزیه میشوند.
منبع: https://chitakala.ir/13